Society for News Design Scandinavian vuotuisen sanomalehtien ulkoasukilpailun deadline on käsillä. Osallistuvat työt pitää lähettää niin, että ne ovat perillä Tanskassa 28. tammikuuta mennessä. Kilpailuun voivat osallistua Suomesta kaikki Sanomalehtien Liiton jäsenlehdet (tai suoraan SNDS:ään liittyneet julkaisut). Kategoriat ovat monipuoliset. Tällä kertaa erityishuomion saavat pienet kustantajat: niiden lähettämät työt annetaan kilpailun jurylle ennen suurempien töitä. Pienten osallistumisinto ei ole ollut aiemmin suuri, saapa nähdä kasvaako.

Pienenä ”sisäpiirin” vinkkinä: osallistumisohjeet kannattaa lukea huolella. Ne on siroteltu ympäri SNDS:n verkkosivustoa hyvin epäkiitollisella tavalla. Kilpailun brosyyrissä ei suinkaan mainita, että esimerkiksi Redesign- eli ulkoasu-uudistuskategorian arviokriteerinä on ollut lehden tyylikirja eikä sitä pyydetä lähettämään kilpailutöiden mukana. Nyt en pystynyt nopeasti löytämään tietoa järjestön uudistuneilta sivuilta, mutta mitään ette menetä lähettämällä selkeän tyylikirjan. Sanoihinkin kannattaa kiinnittää huomiota, tuomaristossa on suomalaisia.

Osallistumislomakkeen sisältävän vihkosen saa verkosta.

Ainakin muutama vuosi sitten SNDS:n kilpailutuomiot lähetettiin osallistujille tanskankielisinä. Tanskaan rekisteröidyn skandinaavisen järjestön kielipolitiikka on sittemmin muuttunut lingua francan, englannin, suuntaan, missä suomalaisen kulttuurin vaikutus on varmasti ollut osavaikuttimena. Mutta tanskaa oli sinänsä hauska tulkita.

Mainoksessa (alla) on viime vuoden tiedot. Jostain syystä tiedosto oli edelleen linkitysketjussa tämänvuotisen kilvan tunnuksesta eikä uutta taida olla. No, päivämäärä on sama, muutettavaa vuosiluku ja kategoriat.

SNDS Best 2011