Mitä uutisgrafiikkaa työkseen vääntävän päivittäinen tarkistuslista voisi sisältää? Sisäiseen ja ulkoiseen käyttöön, vain ammattilaisille.

1 Grafiikan pääjehu | 2 Uutisgrafiikan valmistaja | 3 Toimittaja

Työmäärä. Tarkkaile, että sovittu työaika riittää töiden valmistamiseen. Delegoi jos voit, ilmoita kiireestä ja luppoajasta esimiehellesi, jota tietojen pitäisi kiinnostaa. Huolehdi, että työt kulkevat sinulle, kuten prosessista on sovittu eivätkä säännönmukaisesti kiireellisen leimalla tiskin alta.

Puolivalmistepankit. Älä tee samaa työtä loputtoman monta kertaa uudestaan vaan käytä arkisissa töissä ulkoasusuunnitelman mukaisia kirjaston valmiita elementtejä. Kerää oma varjokirjasto kärsimyksesi vähentämiseksi, jos prosessi sallii. Ylläpidä kirjastoasi joka päivä. Esitä kuitenkin säännöllisten tarpeiden mukaisten templatejen ja elementtien valmistamista keskitettyyn kirjastoon.

Tarkista työtilaus. Vaadi numerot, vältä läpipiirtämistä. Huolehdi, että joko saat numeroille kuvallisen graafisuunnitelman tai teet sellaisen itse. Puutu mahdollisimman varhain ongelmiin grafiikkatilauksessa. Selvitä epäselvät kohdat. Jos et ymmärrä jotakin, tilaus on luultavasti huono ja sen mukaisesta grafiikasta tulisi heikko. Älä tee turhia luonnoksia, älä varsinkaan turhia lopullisia.

Esitä parannuksia. Älä niele purematta vaan käytä osaamistasi ja ehdota parannuksia: pistediagrammi vai palkit, turhat kuvagraafit, perusteettoman suuritöiset suunnitelmat. Esitä tarvittaessa parannuksia myös prosessiin.

Luonnostele. Pohdi eri tapoja ja valitse toimivin. Pidä itseäsi arvossa: tilauta sopivaa paperia ja tarvitsemiasi tusseja/lyijykyniä/värejä, jos niitä ei ole konttoritarvikevarastossa.

Ohjeistuksenmukaisuus. Varmista malleista, että kaikki elementit ovat julkaisun ulkoasuohjeistuksen mukaisia. Sovi hyvissä ajoin merkittävistä poikkeamisista tavanomaisesta käytännöstä.

Tarkista. Varmista graafin koko ja käyttöyhteys. Vertaa silmämääräisesti tilauksen aineistoa versioosi. Vertaa tilauksen numeroaineistoa taulukkoon syöttämääsi, ja tarkista silmällä, että grafiikan kuviot vastaavavat numeroiden antamaa kuvaa.

Hyväksytä. Tarkistuta ja hyväksytä lehteen menevä aineisto. ”Ole hygieeninen.”

PS. Bonuspiste

Kehitä, kehity, innosta, innostu. Mitä enemmän osaat, sen paremmin pystyt perustelemaan ja sitä useammin voit sanoa. Nopeuta rutiinejasi ja käytä säästyvä aika hyväksesi. Ne jotka tekevät ainoastaan työnsä, eivät pääse eteenpäin. Älä vähättele mitään, mitä teet: vain pieni joukko pystyy siihen, mitä teet joka päivä.

comments powered by Disqus